Månedlige arkiver: oktober 2015

JEG ER HELT GRØNN!

31. oktober 2015

Egenpleie / en ny start / Helse

SONY DSC

Jeg er kresen på vitamindrikker, og liker ikke den medisin aktige smaken det gir. Jeg har fått prøve IT WORKS sin nye GREENS med bringebær, og den smaker utrolig GODT. It works lanserer 2 nye produkter fra i dag!

Hva er den grønnedrikken jeg har i glasset? En banebrytende probitoisk støtte for sunn tarmflora og fordøyelsessystem. Probiotisk drikk har jeg brygget selv de siste månedene, og jeg er veldig fornøyd med effekten dette gir i form av god mage/energi. Drikken gir som sagt energi og overskudd, og det merket jeg kun etter første glass. GREENS er detox/utrensende, fremmer en balansert ph-verdi i kroppen. Styrker immunforsvaret, syrebekjempende magnesuim og kalium blanding.

GREENS inneholder: 38 urter, 8+ grønnsaker/frukter, 12% magnesium, 7% kalsium, 10 kcal, antioksidanter.

Nysgjerrig, trykk HER.

By Lisette

SPØRSMÅL OG SVAR RUNDE!

28. oktober 2015

Interiør

 

Mange har ytret sin begeistring for innlegget med tips på hvordan jeg innreder! Det er utrolig gøy å høre. Motivasjonen for meg som blogger er klart disse kommentarene fra dere her på bloggen og facebook. Så liker du bloggen min, så håper jeg du tar deg til å svare under kommentarfeltet. Hva ønsker du å vite mer om her på bloggen? Det kan være spørsmål fra A til Å, og ulike temaer.

By Lisette


Thank you for comments on Facebook about my blogpost the other day! I would like to know if there are any questions you readers wan´t to know about. It can be anything. Just comment below.

14 DAGER ER OVER!

27. oktober 2015

en ny start / Eureka / Helse / Mat og kos

 

2 uker uten sukker er forbi, men skeiet ut 1 dag før challangen var over da jeg var på et besøk. Dette var et bevisst valg, og var ikke relatert til sukkerhunger. Det jeg la merke til var at sukker ikke smakte som det gjorde for 14 dager siden. Det blir rett og slett for søtt! De siste to uker har jeg kjent på økt energi og mer stabilt humør, noe som er svært positivt.

I går kveld var vi på kurs uke 3, og skal legge inn 3 dager med trening og kutte ut ris og pasta de neste to ukene. Det tror jeg vil gå rimelig bra, da jeg spiser lite av dette ellers. Ris og pasta påvirker blodsukkeret negativt, og for de som skal ned i vekt er ikke dette gunstig. Må jeg ha   pasta til middag en dag bør pastaen være basert på urkorn eller spelt, dette har høyere næringsverdier. Quinoa, byggris, bønner, linser og kikerter er gode alternativer til ris/pasta.

Så da kjører vi…

By Lisette


The 14 days challenge without sugar is over! I don’t feel the same urge to eat sugary food or candy. I think I will go on with this lifestyle- forever! I feel good and still energetic. On the course Im in the next 2 weeks we are going to not eat rice and pasta.

 

TIPS PÅ HVORDAN JEG INNREDER!

26. oktober 2015

Cahetu / Inspirasjon / Interiør / Milla Interiør / Stue / Tips

SONY DSC

 

Jeg har vært innom mange stilarter de siste 15 årene, og vendepunktet var da jeg fikk min første deltidsjobb hos Bohemia. Det ble ikke så mange vaktene da jeg ble gravid med andre mann, men var alikevell inngangsporten til interiørverden for meg. Det var her jeg ble kjent med merkene Tine K home, Day Home, Housedoctor og Jielde for 6 år siden. Etter permisjonstiden med nr 2  jobbet jeg deltid i interiørbutikken Vakker ved siden av jobben som sykepleier.

Når jeg innreder så tenker jeg romfølelse, og hvordan arealet er i forhold til hverandre. Jeg er i utgangspunket glad i hvite baser på vegg og gulv, men liker tregulv mer og mer. Hvite vegger gjør det lettere å  bruke farger i form av tekstiler og møbler. Jeg ELSKER PUTER, og får ikke nok av dem. Mix og match ulike størrelser og former. Et av de beste tipsene må være at tekstiler IKKE skal matche.  Ovenfor ser du et bilde fra stuen oppe hvordan putene kan settes sammen. Her ser du runde puter i ulike farger, og quiltet firkantet pute og leopard print. Den leopard printede puten skaper noe uventet i sofaen, og gir et spennede uttrykk. Sofaen har et firkantet snitt, og de runde putene gir en fin symmetri.

På sofabordet er det fint med stilleben. Bruk bøker eller interiørmagasiner, og sett uilke vaser og lysestaker. Noen ganger kan enda enklere uttrykk passe best! Less is more- men ikke alltid.

Ferske blomster er gir en fin atmosfære i hjemmet! Og jeg bruker blomster og planter som et sterkt virkemiddel i mine bilder. Finn en blomsterbutikk som fører sjeldne blomster!

Jeg anbefaler å investere i en fin lampe. Jeg elsker mine jielde lamper, og det gir en industriell look til stuen og soverommene.

Mix ulike stilarter. Har du et gammelt speil fra «gamle dager», ta det fram. Det gir et uventet uttrykk, og skaper en dybde og sjel i hjemmet ditt. Bruk tre mot stål, velour mot lin.

Et siste tips, bruk dunfyll til putene dine. Det koster deg en hundelapp, men er så verdt det.

Håper tipsene mine hjelper deg til å skape ditt særpreg! Ha en fin ukestart.

By Lisette


Today I give the readers some interior tips! I love pillows in different shapes and texture. When you buy pillows for the sofa, don’t use same colors and shape. Mix stripes with other patterns and colors. Shop fresh flowers every week if the wallet allows it.

SNART BAKETID!

25. oktober 2015

Dekoria / Interiør

 

Det nærmer seg julebakst og middagslaging, og måtte skaffe meg et forkle i den forbindelse. Personlig elsker jeg julen: luktene, forventingene, ventetiden, bakingen, julepynt og gode middager. Julen for meg er også preget av savn, savn etter de som ikke lenger er blandt oss. Det går mot 2 år siden mormor døde, og savnet er stort. Alikevell føler jeg hennes nærvær.

Forkleet er fra The Organic company- enda et julegavetips til dem som har alt! Et oppvaskhåndkle over-middels størrelse til den travle oppvasker, eller et smart forkle når du tilbereder mat, baker eller griller – du bestemmer. Kjøpt hos Cahetu. Forkleet er i 100 % GOTS-sertifisert økologisk bomull.

Ha en fin søndag dere!

By Lisette

FRANSKE DUFTER

20. oktober 2015

Cahetu / Egenpleie / Interiør

SONY DSC

SONY DSC

 

Alle liker gode såper, spesielt om de ser så bra ut som denne. Jeg er godt i gang med julehandelen, og det føles så bra. Skal ikke være i siste liten dette året. Såper og smågaver får du kjøpt hos Cahetu. En utrolig fin nettbutikk!

By Lisette


I am soon finished with all christmas shopping, and this soap will have a new home. Cahetu have gifts to the whole family,

1 UKE UTEN SUKKER #CHECK

19. oktober 2015

en ny start / Eureka / Helse / Hverdagsglimt / ikke sponset

 

Som de fleste vet så går jeg på kurset «en ny start» på Eureka kiropraktikk Stavanger. Vi på kurset ble enig om en liten utfordring oss imellom, altså 14 dager uten sukker. Ingen skrotdag, nada! Ukedagene har gått kjempe fint, da jeg normalt ikke spiser søtsaker, drikker sukkerholdige drikker eller halvfabrikat mat. I helgen derimot har jeg hatt litt «abstinenser». Ungene og samboer hadde godteri og chips, mens mor tygget på grønnsaker og dipp. Ungene valgte også grønnsaker innimellom godteriet. Jeg hadde craveings både fre og lørdag. Søndagen var litt bedre. Når jeg tenker på hvorfor jeg hadde craveings etter sukker i helgen, så vet jeg hvorfor. Hos meg er helgene forbundet med følelser og vaner. Når fredagen er over oss, så vet jeg at tv er proppet med gode programmer, og vi har fredagskos hos oss. Altså bordet med godteri, og et glass med vin. Nå måtte jeg si nei, og det var hardt. Alikevell tror jeg det bunner i vaner! Kroppen trenger 14 dager for å avsukre seg…En uke igjen, så får jeg se om det er helt over og ut med godteri- for en periode! Livet er for og nytes, og man kan erstatte sukker med naturlig sødme. Jeg gleder meg til frokost i morgen- Berits «Granola».

Om 1 uke skal jeg treffe alle kursdeltakerene, ønsker alle lykke til. Noen som er med meg på utfordringen?

P.S Mange kan oppleve hodepine når de reduserer/slutter helt med sukker. Er normalt, men litt plagsomt i starten.

By Lisette


One week has gone…7 days without sugar! The weekend was the hardest part…. I have completed the whole week with no sugar, and have 1 week left until I meet all the others on the course.

 

 

 

EGENTID PÅ BADET, HVA ER DET?

18. oktober 2015

Cahetu / Egenpleie / Hverdagsglimt

SONY DSC

SONY DSC

 

LOVELY DETAILS IN THE BATHROOM

Det er sjelden jeg har god tid på badet, spesielt etter jeg fikk barn. Det var en tøff overgang, husker jeg. Det føltes som om jeg måtte sende søknad til kongen for å ta en dusj. Kjenner du deg igjen? Nå er ungene større, og jeg kan være på badet mer eller mindre alene. Men, det går ikke mange minuttene før den ene hyler «mamma, han slår meg».

Jeg liker detaljer som fine såper og håndkle inne på badet. Denne er en favoritt fra L:A BRUKET, kjøpt hos Cahetu. Håndkleet er fra Louise Roe, også kjøpt hos Cahetu. Fine julegavetips også! Dette er de fleste glad i.

By Lisette


After I got kids I don’t get lots of time in the bathroom, but some nice essential like the soap L:A BRUKET I love. Bought online at Cahetu.