1 UKE UTEN SUKKER #CHECK

19. oktober 2015

en ny start / Eureka / Helse / Hverdagsglimt / ikke sponset

 

Som de fleste vet så går jeg på kurset “en ny start” på Eureka kiropraktikk Stavanger. Vi på kurset ble enig om en liten utfordring oss imellom, altså 14 dager uten sukker. Ingen skrotdag, nada! Ukedagene har gått kjempe fint, da jeg normalt ikke spiser søtsaker, drikker sukkerholdige drikker eller halvfabrikat mat. I helgen derimot har jeg hatt litt “abstinenser”. Ungene og samboer hadde godteri og chips, mens mor tygget på grønnsaker og dipp. Ungene valgte også grønnsaker innimellom godteriet. Jeg hadde craveings både fre og lørdag. Søndagen var litt bedre. Når jeg tenker på hvorfor jeg hadde craveings etter sukker i helgen, så vet jeg hvorfor. Hos meg er helgene forbundet med følelser og vaner. Når fredagen er over oss, så vet jeg at tv er proppet med gode programmer, og vi har fredagskos hos oss. Altså bordet med godteri, og et glass med vin. Nå måtte jeg si nei, og det var hardt. Alikevell tror jeg det bunner i vaner! Kroppen trenger 14 dager for å avsukre seg…En uke igjen, så får jeg se om det er helt over og ut med godteri- for en periode! Livet er for og nytes, og man kan erstatte sukker med naturlig sødme. Jeg gleder meg til frokost i morgen- Berits “Granola”.

Om 1 uke skal jeg treffe alle kursdeltakerene, ønsker alle lykke til. Noen som er med meg på utfordringen?

P.S Mange kan oppleve hodepine når de reduserer/slutter helt med sukker. Er normalt, men litt plagsomt i starten.

By Lisette


One week has gone…7 days without sugar! The weekend was the hardest part…. I have completed the whole week with no sugar, and have 1 week left until I meet all the others on the course.

 

 

 

2 kommentarer til “1 UKE UTEN SUKKER #CHECK

 1. Beathe

  Flink du er. Jeg er som deg, veldig flink i ukedagene men i helgene har jeg lov å kose meg med en Corona og litt chips. Etter at jeg kom inn i gode vaner via Improving Lives som du kjenner til, så har jeg ikke det søtsuget i helgene, men av og til spiser jeg likevel litt av ungene sitt fordi jeg kan. Det ender som regel bare med at jeg blir kvalmen…..Så er nok avvent, tror det rett og slett blir for søtt for meg .Jeg savner heller salt i helgene nå merker jeg, det er jo litt rart, men jeg unner meg det absolutt, både fordi som du sier så skal livet nytes, og jeg er flink i ukene og i tillegg trener jeg masse 😉 Litt kos er lov 😉

  Svar
  1. lisette Innleggsforfatter

   Jeg er helt enig med deg, Beathe<3 Kurset hjalp meg også i rikitg retning. Høres ut som vi har det nokså likt, jeg har også lyst på det salte. Kjekt at du kom med innspill- tusen takk<3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.