Månedlige arkiver: august 2015

Mandag den beste dagen i uken!

31. august 2015

Finstil / Hverdagsglimt / Mat og kos

 

Det er mandag, og en av de beste dagene i uken synes jeg. Mandagen er da alle starter på «slankekur» etter helgens utskeielser og skal stumpe røyken, gjøre bedre valg i matveien og gjerne ukeshandle. Uansett om en skal forandre livsstilen sin eller ei, så tenker jeg at alle dager er like gode for endringer- enten om dagen heter mandag eller lørdag.

I helgen laget jeg en «bomme» med hjemmelaget frokostblanding. Jeg bruker å ha yoghurt naturell eller gresk yoghurt til. Andre dager bruker jeg lettmelk over med bær til. Ungene spiser også denne. Problemet er at ungene mine ikke liker de sunne valgene jeg lager. I går laget jeg vafler med cottage cheese og raspet gulerøtter i. De merker jammen meg alt! Utrolig frustrerende. Jeg sier til ungene mine at du må smake på alt, men trenger ikke å spise alt. Barna lærer etter hvert å spise mer allsidig.

Når du laser dette, så sitter jeg i forelesningssalen og har om jødedommen. Ha en fin mandag, kjære leser!

By Lisette

/Blekksprut lysestaken og teskjeen er fra FinStil/

 

 

Ned en klesstørrelse!

29. august 2015

Eureka / Hverdagsglimt / It Works / Mat og kos / prosjektsterk

SONY DSC

 

Rett før sommerferien bestemte jeg meg for å gjøre noen grep når det gjelder kosthold og styrketrening. Jeg har vært målbevisst, og kjenner jeg er sterkere i kroppen en på lenge. Jeg har hatt en «skrotdag»  i  uken,  da har jeg spist godteri og det jeg har lyst på. Alikevell har jeg begrenset meg, da det skjer noe i hodet under en slik kostomlegging. Jeg har kraftig redusert sukker og halvfabrikat mat, og lager mat fra bunnen av. Det tar heller ikke noe særlig lengre tid, og smaker såååå mye bedre! Kostholdet er 80% av den sunne linje, men jeg har også brukt It works body wraps som et supplement til oppstramming av steder som er vanskelig å trene bort. Dette har gitt STORE resultater for meg.

Jeg har godt ned 1 klesstørrelse de siste 2 mnd, og det føles herlig. Den 28.september skal jeg gå på Berit Nordstrand kurset, «En ny start».  Gleder meg utrolig mye til dette kurset, og skal nå målet mitt som er der jeg var før ungene. Selv om kroppen forandrer seg etter graviditeter, så higer jeg ikke etter samme kropp, men vil føle meg vell. Jeg kommer til å blogge om «En ny start» på bloggen.

By Lisette

Om tilstedeværelse

27. august 2015

Hverdagsglimt / Spisestue

 

I dag var hodet mitt stappet med skolearbeid og jobb, og kjente jeg hadde manko med søvn. Visste du at kroppen trenger minimum 7 timer med sammenhengende søvn? Når vi sover, skjer det mange ting i kroppen som sørger for å holde oss sunne og friske. Får man det, vil søvnen ha en helbrede, forebyggende og gjenoppbyggende virkning på mange områder.

I ettermiddag la jeg bort telefonen helt bevisst, og konsentrerte meg 100% om minstemann. Det er så fort gjort «å bare sjekke mailen, bare sjekke IG og FB». Kjenner du deg igjen? Jeg spurte minsten hva han ville finne på, og svaret kom raskt «play-doh». Jeg merket ganske raskt hvor rolig han var, jeg mener bestemt at barna føler når foreldrene er fraværende i leken/samværet. De blir ofte mer grinete og klengete på sine foreldre når de er «offline». Etter play-doh leken ble  avsluttet begynte han uoppfordret å rydde opp, det er ikke så ofte at dette er frivillig. Jeg foreslo en tur ut før leggetid, og vi tok hver vår sparkesykkel. Minsten plukket blomster og stener som han tok med seg oppi en liten veske, så rolig og fornøyd.

Det er ikke bare barna som skal øve og mestre ting i hverdagen, jeg har bestemt meg for å øve mer på tilstedeværelse i øyeblikket.

By Lisette

Ny kolleksjon fra Run & Relax!

25. august 2015

Interiør / Run & Relax / Selfie / Trening / yoga

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Lykke i postkassen på en tirsdag! Jeg bestilte nytt tøy fra det norske treningsmerket Run & Relax i fargene pink lavender og burgundy. Sjekk ut den nye kolleksjonen HER. Sjekk ut de nyeste treningstoppene med bred stropp som er min favoritt topp sålangt. Du merker ikke at den er på, strammer ikke og sitter fint over bysten.

Bor du i Stavanger? Da kan du handle Run & Relax på tastasenteret hos SELFIE direkte fra butikken.

By Lisette

 

 

 

Giveaway! Vinn 2 bøker av Berit Nordstrand

20. august 2015

Giveaway / Helse / Mat og kos

I samarbeid med Eureka Kiropraktikk så har jeg fått mulighet å gi bort 2 fantastiske bøker av lege og seksbarnsmor Berit Nordstrand. Jeg har personlig vært fan siden den føste boken hun utgav. Den 17.september skal jeg også på et foredrag av Berit Nordstrand, meld deg på HER om du bor i Stavanger. Ønsker du å vinne 2 bøker «En ny start» og barneboken «Sukkerkok i hodet» må du like siden til Eureka kiropraktikk og facebooksiden min, pluss å kommentere på dette innlegget når det er gjort. En heldig vinner trekkes den 20.september.

Vil også annonsere at Eureka kiropraktikk i Stavanger skal avholde et kostholdskurs den 28.september «En ny start». En ny start kurs tilbys fortløpende av Eureka Kiropraktikk i samarbeid med lege Berit Nordstrand. Dette er et kurs jeg skal delta selv på, og vil blogge om ferden min på dette kurset- stay tuned!

En ny start er en metode der du lærer trinn for trinn enkle byttetriks i matveien, til råvarer som bygger helse og forsterker treningseffekten. Samtidig lærer du den mest effektive treningen for en sunnere kropp. Gradvis økt aktivitet, individuell oppfølging, inspirasjon og nytelse hjelper deg å nå dine mål.

Kurset går over 12 uker – 6 kvelder med inspirerende foredrag og personlig oppfølging av sertifiserte terapeuter. Online coaching for veiledning og motivasjon. Boken En ny start inngår som kursmateriell.

Helsesjekk, før og etter, kan du få hos oss på Eureka Kiropraktikk Stavanger.

By Lisette

Jeg er en størrelse medium!

18. august 2015

Klær og mote / Selfie

 

Enda en ullgener…yes it is! Denne er fra Gestuz i favoritt butikken SELFIE.  Genseren skal jeg kombinere med jeans eller skjørt. Begge deler er kult. Motebildet i høst er turtleneck, dette gir meg assosiasjoner fra 90-tallet. Jeg brukte alltid høyhalsede gensere, gjerne med parfymelukt. Det var tider det…

Er så glad at jeg har gått ned en klesstørrelse i løpet av sommeren. Nå passer jeg medium oventil, og er en str 40 i bukser. Veldig glad fordet. Mer om vektnedgang kommer på bloggen. Om dere vil høre mine mine erfaringer og planer da?!

P.S:  SELFIE sender FRAKTFRITT hjem til deg!

By Lisette

Raus med ord

17. august 2015

Filosofi / Finstil / Hverdagsglimt

 

Alle mennesker setter pris på å bli sett,  og anerkjent som menneske. Det kan være et kompliment fra en kollega eller ord på et kort. Jeg blir personlig beveget av ord. Det kan være et dikt, et kort, en sangtekst eller en tale. Ordene vi deler med andre har stor makt. Noen ganger kan ordene vi bruker såre andre, uten at vi nødvendigvis hadde denne intensjonen. Som barn og ungdom kunne jeg lett «buse ut» ord som kunne tolkes feil. Kjenner du deg igjen? I hvertfall er jeg et følsomt individ som lar meg bevege av ord. Jeg utfordrer deg til å sende en snap, en melding eller en telefon til en som betyr noe for deg, eller som du vet har det vanskelig. Noen ganger er vi så redde for at ordnene blir feil, men da er det bedre å ta kontakt til den som har det vanskelig. Det setter garantert den personen pris på! Ordene må være opprikige og genuine, og de ordene som treffer meg er ofte de som kommer plutselig og uforventet.

Jeg har en kollega som jeg prater med innimellom( vi er over 60 ansatte) på lærerværelset. Hun kom plutselig bort til meg da jeg stod med en annen kollega,  og sa følgende » Jeg må bare si deg noe Lisette, du har en utrolig god energi, alltid blid og glad». De ordene kom plutselig, og jeg ble så innmari glad.

Denne vintage skjeen på bildet er fra FinStil. Jeg skal gi den til min kiropraktor. Hun har hjulpet meg i en vanskelig tid med ryggen. Kanskje hun blir overrasket og glad? Disse skjeene finner du i nettbutikken med ulike tekster, fin pris også.

Ha en strålende mandag!

By Lisette

Tilbake til rutiner, og ny hverdagsjakke!

16. august 2015

Hverdagsglimt / Klær og mote / Lafemme

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

I morgen er første skoledag for de fleste barn og ungdom her i landet. Eldstemann har sin aller første skoledag i morgen. Jeg gleder meg, samtidtig som jeg er spent over hvordan han håndterer ny skolehverdag. Barnehagen er så trygt på et vis. Gutten vår er en utadvent og reflektert 6,5 åring, samtidig så er han sårbar og tøff. Ferdinand er godt likt blant andre barn, og redselen for at noen skal være ufine mot han er der alltid. Det er helt normale følelser tenker jeg når den rasjonelle delen av hjernen tenker klart.

Ny hverdag blir det for mammaen også, duty calls. Jeg gleder meg til å treffe på elevene igjen, samtidig som jeg skal være student på deltid. Jeg har kommet inn på Universitetet, religion årsstudium. Min framtidige mål er å bli lærer, derfor tar jeg ulike fag. Når jeg har vakter ute i friminuttene har jeg alltid godt med klær på, jeg er en skikkelig frostmakk. Parajumpers jakken er et nytt tilskudd i hverdagsgarderoben min. Jeg elsker disse tynne dynjakkene, og typen heter Irene. Fargen heter black blue. Jeg har en kort parajumpers fra før av, men ville ha en lang jakke av samme type. Jakken fant jeg via La femme i Vågsbygd/Kristiansand. Lik siden deres på FB og IG. Rask service og postoppkrav!

Ha en fin ukestart!

By Lisette