Månedlige arkiver: august 2012

Høst, kom inn…

30. august 2012

Blomster og planter

I dag fikk jeg det for meg…det hvite Tine k sofatrekket skal bort, og jeg skal legge om til fargen Kit. Kit er en slags grå/beige farge og er i den nyeste katalogen til Tine K om du er nysgjerrig på den. Du kan også gå inn på Tine K sin blogg HER,  for og se på alle høstens gobiter. Ingen hemmelighet at jeg ELSKER interiøret til Tine, og kunne hatt bort i mot hele kolleksjonen. Men det hadde kanskje blitt litt kjedelig det også…

  Du skulle ha sett meg hjemme her i dag som en vivelvind med vaskekosten, og jeg gleder meg til og vise dere det endelig høst resultatet med sofa etc.


Nytt Tine K brett, var egentlig på utkikk etter det sorte fatet, men var ikke kommet enda…
Ser du hva jeg holder i hånden?
 
 
 
Ja, du tippet rett. Jeg har funnet sjokoladecosmos i en lokal blomsterbutikk. Hurra…fikk med meg 8 stilker av dem. Det tror jeg må være den vakreste blomsten jeg har hatt i hus. Den er rød/sort i fargen, som fløyel. Wonderfull…
 
Lisette
 

Forandringer…

28. august 2012

Blomster og planter

En uke har gått og innkjøring i barnehagen er godt i gang, Amadeus trives så langt. Men litt hyling er der når vi går, men de sier han roer seg raskt. Kjenner hjertet blør litt, men jeg vet at dem begge er i trygge hender. Eneste minuset er at Amadeus tuller fælt på natta etter barnehage start. Noen som kjenner til det? Ikke kjekt for trøtte foreldre…
 
Denne vakre stauden ble med meg hjem i dag…
 
…og nyeste nummer av RUM hemma
 
 
Jeg var egentlig på jakt etter sjokoladeplanten, men den lokale blomster butikken hadde dem ikke. Noen som vet hvor jeg får tak i den? 
 
 
Lisette
 

Carpe diem…

27. august 2012

Ukategorisert

Grip dagen er et fint sitat, og prøver og leve opp til det…dager er ulike og gir oss små og store utfordringer. Er du flink til og koble ut 15 min hver dag? det anbefales på det sterkeste…og gir økt overskudd og tid til ettertanke. Nå er jobbehelgen over, og jeg kan puste lettet ut og kose meg sammen med familien. Før helgen møtte jeg en venninne til lunsj, og jeg brukte litt penger på nye klær. Er det noe jeg har forsømt de siste årene så er det på klesfronten…har inngått et lite kompromi, less interior and more cloth. Tror dere jeg klarer og holde det? 
Perlermannen har lovet og hvitolje vetrineskapet, spisebordet og skjenken i løpet av uken. Selv om jeg helst ønsker nytt av alt, hihi…men man må sette pris på det man har. Ikke sant?

Ellers har dere sett giveawayen på bloggen, et super fint Karmameju pledd og fancy sjokolade sponset av Olivias Hus. Bli med HER!
Lisette


Nytt pledd?… Giveaway

25. august 2012

Giveaway / Olivias hus

Savner du et varmt og mykt kosepledd nå som høsten melder sin anmarsj, og med en deilig sjokolade til? Ja, da må du lese deg nedover bloggen…

I samarbeid med Olivias Hus har jeg gleden av og lodde ut et deilig Karmameju fleece pledd og sjokolade. 

Olivias hus startet som en liten hjørnebutikk i Mandal i 2005, men vokste raskt over i større lokaler. Og finnes nå i Kristiansand også. Olivias Hus er et livstilkonsept som fører kjente og ukjente merkevarer innen interiør, møbler, klær, sko og kaffe&te. Olivas Hus har en visjon om å være en kilde til inspirasjon og fornyelse av DEG og DITT hjem.

På møbler fører dem: Gubi, Bestlite, HAY, Eilersen, Juul, Normann Copenhagen, Selected by John Dick, Muubs, Snowdrops(vintage) og Lindebjerg Design.

Innen interiør fører dem: Broste, Tine K, Nomess, Serax, Seletti, Bloomingville, House Doctor, Skjalm P, Wesco, kelimtepper, Design letters og Ferm Living.

Olivias Hus har også utrolig mye kule klær også, som: Closed, Humanoid, Just female, Iro, MIH, Second female, 5 Units, Gestuz, Holzweiler, American Vintage, By Zoe, Day Birger et Mikkelsen, 2 Day, Mikalea Wiesneck og Ganni. Butikken selger også kjente merker innen sko og vesker, noen av merkene er uggs, apair, Gardenia, The last Conspiracy, Minnetonka, cala&Jade, Melograno.

Karmameju and nice chocolate in a trendy box…

Fineste innpakning på sjokolade…Enig?

Hva gjør jeg for og være med på Giveawayen? For og samle inn poeng så må du samle lodder, se nedenfor. En heldig vinner får tilsendt pleddet og sjokoladen i posten, sammen med en Tine K kulepenn. Skriv hvor mange lodder du tar og hva. Har du ikke blogg så skriv navn og mail adresse. Alt i alt kan du samle 5 poeng.

 
1.lodd for og være følger bloggen min.
1.lodd for kommentar hos meg.
1.lodd for å legge ut LINK på bloggsiden din.
1.lodd for å like Olivias Hus på Facebook.
1.lodd for å følge Olivias Hus på Instagram.


 
Frist: 25.september Natur i heimen…

24. august 2012

Blomster og planter

Som dere sikkert har fått med dere er jeg glad i det naturlige…alt i fra en sjarmende slitt trebenk til hyssingbånd i natur. Det får alt til og se så enkelt ut i mine øyne…og ettersom interiørtrendene så er visst dette veldig HOT nå. Men man kan ikke følge trender slavisk, men heller ta inn elementer.


Litt høstlige kvast dette med de søteste blomster på…


Storkoste meg i går hos Mrs.Hardy, tusen takk for en fin kveld. Og til dere NIB jenter som gjorde kvelden så verdt besøket…

Klem Lisette

P.S: I morgen kommer Giveaway i samarbeid med Olivias Hus! Den vil du ikke gå glipp av…..


Jabbedabb…

23. august 2012

Blomster og planter

Nå bugner det av høstblomster inn i butikkene, og i dag kom denne kvasten med meg hjem…mer av den blomsten kommer i morgen.

 I kveld skal jeg nemlig møte noen bloggvenner hos Mrs.Hardy, og der kommer de flotte NIB jentene Solveig og Ann Helen. Må innrømme det er litt stas det…hihi. Kan tenke at drøsen kommer til og gå knirkefritt i kveld ja….

I dag trengte jeg litt ro kjenner jeg…rolige bilder

For i kveld blir langt i fra en rolig kveld tenker jeg…

Forresten…morsomt at mange likte forrige innlegg. Kanskje jeg skal ha et slikt filosofisk innlegg av og til. Hva synes dere?

Klem Lisette


Dyder…

22. august 2012

Filosofi / Tanker

Må ikke tro at det er bare interiør og blogging jeg liker…jeg er også svært interessert i hvordan vi mennesker tenker og det alternative. Jeg tror ikke jeg er ekstrem, på ingen måte, men har nok alltid hatt en dragning mot ting vi ikke alltid har en forklaring på. Som liten spurte jeg alltid om alt, jeg var den i klassen som torde og spørre de spm ingen andre torde. Og sånn er jeg i dag også. Ikke alltid det smarteste, man lærer jo litt med årene og etter jeg selv ble mor har jeg nok «roet» meg litt ned. Det må man jo!!! Jeg vil presentere noen flotte kort jeg fikk av en nær venninne, det er en kortstokk med fine dyder eller kall dem «dagens ord». Jeg prøver og trekke et kort hver dag, som gir meg innsikt om hva kanskje dagen vil bringe. 

Posen fikk jeg også til og oppbevare kortene…

Så…hva er en dyd? I følge Wikipedia: En dyd er et begrep fra kristendommen og moralfilosofien og betegner en moralsk verdifull egenskap eller god handling. Ordet kommer fra det norrøne dygð, som er beslektet med å duge, og betød opprinnelig dugelighet eller dyktighet. I dag trakk jeg kortet taktfullhet, det traff meg rett i hjertet da det stemte med noen jeg gjorde/sa i går. 
 
På kortet jeg trakk i dag, dyden taktfullhet:
 
Taktfullhet er å si sannheten på en vennlig måte. Vi tenker før vi snakker, idet vi er oppmerksomme på hvor dypt ordene våre påvirker andre. Når ordene våre er vektige, veier vi dem og vet de har makt til å skape smerte eller å oppløfte. Et hardt ord til en som står oss nær, er som et sandkorn i øyet. Et oppmuntrende ord kan inngi tillit. Taktfullhet er nødvendig når vi har sterke følelser som feks sinne. Det hjelper oss til å skille mellom det som bør sies og det som bør forbli usagt. Taktfullhet er å vite når tidspunktet er riktig. Det er hjertes diplomati.
 
Å praktisere taktfullhet:
 
Jeg forteller sannheten vennlig og mildt.
Jeg tenker over hvordan ordene mine påvirker andre.
Jeg tenker før jeg snakker.
Jeg lar ikke sinne kontrollere meg.
Jeg vet når jeg skal si noe og når jeg skal tie.
Jeg bruker et høflig språk.
 
Nå ble jeg kanskje veldig dyp, men det er endel av meg også. Håper du likte dagens innlegg, og at kortet gav deg en aha opplevelse. Morsomt og høre dine erfaringer her…
 
Lisette
 
 

 

Gangen…

21. august 2012

Gang / HM Home / Interiør / Tine K

Da har endelig gangen oppe tatt form, jeg har alltid ergret meg over hvor sterilt der er oppe…lite koselig, og man må jo ha den innbydene oppe også. Egentlig så er jeg ikke så glad i tepper, da jeg synes de bare samler støv. Men synes det blir lunt og kozy med kelimteppet og de nye rustikke vegglyktene fra Tine K. Gangen oppe går inn til stuen, og til soverom og bad.
 
Kontraster i grått, rustikk og varmetoner…
 
 
Deilig hvitt sateng fra HM Home…
 
Krosser stubbe fra butikken jeg jobber, Vakkert… i natur
 
 
 
Enkel trestubbe i natur, står så vakkert ensam…
Da fikk dere en runde i gangen vår oppe… Giveaway i samarbeid med Olivas Hus (OH) er på vei opp trappene. En fantastisk premie…gled dere!
 
Lisette