Månedlige arkiver: juni 2015

Sunn kake

30. juni 2015

Hverdagsglimt / Mat og kos

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Sunnkake? Ja, du hørte riktig, i hvertfall et sunnere alternativ. Ungene merket ikke forskjell, og spurte om et til. Du må like hasselnøtter, og selve nutellasmaken. Du trenger kun 2 ingredienser, nutella og egg.

Oppskrift:

Du trenger

5 dl hasselnøtter

1 dl honning eller 0,5 dl sukringold

1dl vann

3 ss bakekakao

Bak først hasselnøttene i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

La de avkjøle seg.

Ha nøtter i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør dem til en jevn masse. Tilsett kakao, så honning. Banld dette godt sammen! Tilsett så vann litt og litt til du har riktig konsistens. Det er ikke sikkert du trenger alt.

Over til kaken.

La ovnen stå på 180 grader.

Ta halvparten av nutallaen og smelt i en kjele eller mikro.

Visp inn eggene og hell røren over i en liten springform. Ha bakepapir i!

Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Avkjøles før servering.

På bilde ser du dobbel porsjon, den måtte steke i 60 minutter.

Oppskriften fant jeg hos inspirerende Fitfocuse.

Ha en fin dag, det meldes om knallvær i Stavanger i morgen! Endelig.

By Lisette

Massasje i egenstue?

28. juni 2015

Egenpleie / Helse / prosjektsterk

SONY DSC

 

Jeg må dele dere et tips jeg fikk fra min yogalærer Rakel. Hun anbefalte en massør som kommer hjem til deg med egen massasjebenk. Ettersom jeg har stram muskelatur fikk jeg anbefaling av min akupunktør Torhild Fiskå om massasje. Maiken Karlsson Pedersen tar 600,- for 60 min. Jeg anbefaler henne på mitt sterkeste, og du kan til og med gi et gavekort til en du er glad i. Det gir en helt spesiell følelse å motta massasje hjemme i egen stue. Du har en helt egen ro.

Vil du booke en time hos henne? Kontakt henne pr sms: 412 73 135

Hun er på ferie i 3,5 uker nå, men tar nok kontakt med deg.

Namaste

By Lisette

Rosé og hjemmelaget tortillachips

27. juni 2015

Helse / Hverdagsglimt / Mat og kos / prosjektsterk

SONY DSC

SONY DSC

 

Chunky Salsa fra Santa Maria, enkelt og greit! Men, er enda bedre i smak om du lager hjemmelaget salsa. Det skal prøves i dag.

SONY DSC

 

Vil du lage et sunnere alternativ til lørdagschipsen? Da må du prøve disse. Speltlompene til buer kan brukes til så mangt, og de er magre.

Hva gjør du? Klipper opp speltlompene i trekanter som tortillachips, pensle med vann. Du kan også pensle med olje, jeg har prøvd begge deler. Og synes de ble sprøest med vann= mindre kcal. Velg krydder som du liker, jeg bruker paprika krydder og litt maldonsalt. Sett dem i ovnen på 200 grader i 10 min, følg godt med i slutten så de ikke blir svarte. La dem så avkjøle seg!

Server med hjemmelaget salsa, avocado eller chunky salsa.

Gleder meg å høre om de falt i smak, mannen synes disse var vell så gode som vanlig tortilla chips. Personlig synes jeg de er bedre!

TUSEN TAKK for alle som deltok på GIVEAWAY, 36 stk deltok- fantastisk! Vinneren ble Mia Mcdonald. Kontakt meg pr mail: tellaroli@hotmail.com

By Lisette

Lesestund

26. juni 2015

Interiør

 

Innom for å ønske dere en god helg! En perfekt helg for meg er null på agendaen, og et av mine favoritt magasin er Bo Bedre på terrassen. Jeg får mine blader tilsendt hjem i posten, og man slipper noe som helst. Perfekt på late sommerdager….Bladkongen har pakketilbud der man kan velge mellom flere blader for billigere priser, eller blader i tillegg til andre gaver. Bladkongen har også bladabonnement til gutter og jenter, noe som er en perfekt gave til dem som har alt. En jul kjøpte jeg gavekort på Tara magasinet til min mor.

Jeg er i gang med å lage hjemmelaget lemonade- deler oppskrift på bloggen om litt+ et sunnere helgesnacks.

God helg dere!

By Lisette

Enda bedre!

25. juni 2015

Hverdagsglimt / Inspirasjon / Mat og kos / Tine K

 

Det er den tiden i måneden jeg er fysen på noe søtt….er så stolt over meg selv at jeg lagde et sunnere alternativ.

Husker du mandelflarne jeg laget i sist uke? Disse på bildene er enda BEDRE, og jeg tilsatte mindre smør og havremel(som binding) itillegg til resten av ingrediensene. Trenger du oppskrift, trykk HER.

Disse får ikke blodsukkeret til å fyke til skyene, men er gode byggeklosser for hele familien. Ungene elsker dem! Yummi.

By Lisette

Granola

23. juni 2015

Hverdagsglimt / Mat og kos / prosjektsterk

SONY DSC

SONY DSC

 

God kveld i stuen, et lite blogginnlegg nr 2 her på selveste St.Hans aften. Det blåser godt på vestlandet, og lite som minner om sommer for øyeblikket.

Mellommåltid eller frokost- så er hjemmelaget granola perfekte byggeklosser for kropp og hjerne. Her viser jeg sammen med kokosflak og bær. Blanding av syrlig og søtt, en fantastisk kombo synes jeg. Ungene liker også denne blanding. Man kan bruke melk over, eller gresk yoghurt som jeg har brukt her.

Liker dere mat tips på bloggen?

By Lisette

Good morning

Blomster og planter / Foto / Hverdagsglimt

 

Da er vi midt i uken, og jeg er godt inni min første ferie uke. Vi har ikke de helt store ferieplanene, mye relatert til status med ryggen min. Ryggen er fortsatt vond, og jeg er veldig utolmodig. Opptreningen er i gang, pluss litt andre prosjekter i forhold til helsen min. Deler nok mer litt etter hvert. Om det finnes interesse der ute fordet?!

I morgen gleder jeg meg til en god følelse, mer kommer på bloggen.

By Lisette