Månedlige arkiver: juni 2012

Tid for stillhet…

30. juni 2012

Mat og kos / Tine K

Sommeren skulle i grunnen vært her, men på vestlandet lar den seg tydeligvis vente på. Sommeren er tid for mat, og gjerne lett mat som en kan nyte og som ikke tar for lang tid. Jeg var innom Bohemia en tur i dag, og ble skikkelig inspirert av maten Silje som er innehaver av butikken hadde til lunsj. Og da fikk jeg oppskriften på hjemmelaget pesto. Så i dag nytes dagen alene, og da skal jeg lage meg noe godt og nyte et glass rød vin i kveld. 
 
Pinjekjerner, soltørka tomater og basilikum…
 
Kjøpte denne rara kvasten i dag…
Crema Di Balsamico…får ikke nok av denne
 
Disse bildene ble jeg veldig fornøyd med…
 
 
 
Bonne appétit… Håper du ble inspirert i dag til og lage noe godt til deg selv eller til andre.
 
Happy lørdag!
 
Lisette
 
 

Hot hos meg…

29. juni 2012

Interiør / Tine K

Er bambus og blått om dagen…synes bambus er et flott materiel,  så lett og naturlig. Og trenger ikke og være det dyreste heller, kommer an på merket selvsagt. Ser at Living har en kolleksjon der ute som er ufattelig lik Tine k sin bambus kolleksjon. Er egentlig ikke superfan av kopier, men why not når du får det til halv pris? Kjøper du kopimerker eller går du får orginalvare?

Lin dekkeserviett fra Tine K…


 Bambus stor skål fra Housedoctor…


Nytt boligdrøm, lånt av naboen, dette er ikke et blad jeg vanligvis holder, men alltid kjekt og mye i ulike stilarter.

God Helg til deg som titter innom!

Lisette

Krosser…

28. juni 2012

Inspirasjon / Interiør / Soverom / Vakkert

Som dere vet så skal vi begynne på soverommet vårt, men må bare vente til mannen kommer hjem fra offshore. Maling er kjøpt, og skal males i fargen NØYTRAL fra Lady. Den er lysgrå, men tror den vil bli mørkere pga lyset inne på rommet vårt. Ellers kommer det nytt sateng sengtøy og lin puter fra HM Home. Og sist, men ikke mist kanskje et Krosser nattbord? Elsker disse stubbene, de er så vakre og naturlige. Passer ypperlig på soverommet der det skal være svalt og bekymringsfritt(ikke alltid det når jeg skal legge meg).  Synes det er ekstra kult at det er norsk, og at hver årring er numert og unikt.
 
 
Små Krosser stubber til dekor…
 
 
Hver årring er nummerert og unik…
Finnes i ulike farger og størrelser…

Lue til og varme fua si på…

Likte du dem, eneste minuset er at dem er litt kostbare. Men som hver design så koster det. Disse stubbene får en kjøpt hos Vakkert der jeg jobber.


Deilig sommervær vi har hatt i dag, vi har kost oss med venninne med to unger på grillings på ny lekeplass i nærområdet.


Lisette

Mindfullness…

26. juni 2012

Boktips / Familie / Helse / Tanker

Jeg skrev i gårsdagens innlegg at jeg leser en bok om mindfullness prinsippet. Boken heter «Senk stresset i familielivet», mindfullness i foreldrerollen. Skrevet av Ole Christer F.Lund. Ønsker du og senke stresset og bli mer oppmerksomt tilsted sammen med barna dine, er dette boken for deg. Jeg er nesten ferdig med den, og synes dette er en bok som er god for dem som også er over småbarnsfasen, fordi den tar deg med på reisen i mindfullness tenking. Jeg har alltid vært interessert i alternativ tenking og medisin. Og denne boken har gjort meg mer bevisst over hva jeg føler når jeg stresser eller er ute av fokus om du skjønner. Boka er skrevet som selvhjelpsbok for foreldre med barn i alderen 0-15 år.
 
 
Så hva er mindfullness? Det norske navn for mindfulness er oppmerksomt nærvær. Det er enkle praktiske teknikker som hjelper deg å være helt tilstede og oppmerksom i nået. Det er teknikker som hjelper deg å 
oppnå ro og balanse i jobb og fritid.
Ved å lære deg oppmerksomt nærvær vil du få større  frihet til å reagere konstruktivt i ulike stressende situasjoner hvor du ellers
lett  ville la deg overmanne av stressende tanker og følelser, hvor du reagerer på autopiloten.

Mindfulness trening er en inngang til en frihet som gir deg mulighet for å styre og styrke både ditt sinn og din kropp.
Det gir deg kontakt til din indre ro slik at du kan være tilstede i nået

 
P.S. Velkommen til alle nye lesere!


Pust er nøkkelen, så ohhhhhhm til dere…

Lisette
 

Ro og hvile…

25. juni 2012

Inspirasjon

Her vil jeg tilbringe noen dager helt for meg selv…i fred og ro. Men hadde nok blitt fort rastlaus. Men noen timer duger også…

 Kilder: Lotte McGills  reservoir

Leser for øyeblikket et bok om mindfullness prinsippene, utrolig inspirerende og gir fine tips for og være mer tilstede i øyeblikkene. Noe en hver hadde hatt godt av. Er du interessert i boka, så gi meg et lite vink. Er du flink til dette i hverdagen?  Jeg har blitt mer bevisst om det hjelper da…

Fin kveld til deg!

Lisette


Entreén ..

24. juni 2012

Gang / Interiør

Gangen er det første som møter deg når du kommer til et hjem, eller når du kommer hjem selv etter en lang dag. Det verste jeg vet er en rotet gang. Men ser at det ikke alltid er like lett og holde den ren med 2 små. Vår gang er ikke den største, men er super fornøyd med fargen vi malte for 1 år siden. Den er sånn grålilla. Innhykket du ser med kurven er perfekt til barnevognen, men på sikt skal garderobe skap her. 
 
Detaljfotografering er det jeg liker mest, utenom portrett…
 
Får aldi nok Tolix krakker i hus…fargen bruit verni
I dag skal vi selskap 2 denne helgen. Det blir kos…
 
Fin søndag til deg som titter innom.
 
Følger du meg på Instagram? søk Lisettesperler.
 
Lisette
 
 

Blogginnlegg…

23. juni 2012

Interiør / Tanker

 Hos meg er hovedtyngen interiør, men klart det blir litt svada og hverdagsliv også. Men jeg har en blogg som gjenspeiler meg, og prøver og beholde meg selv og det er nok ikke alltid det jeg skriver er like appelertbart for alle. Men så går ikke det heller! Noe jeg har lært med årene, og kanskje enda mer etter jeg ble mor er at alle kan ikke like meg. Men man kan gjøre så godt en kan for og være grei mot andre slik en faktisk har lyst og bli behandlet selv.
 
Når jeg lager et innlegg så får jeg plutselig en ide når jeg ser bildene, og så skjer det hele helt naturlig. Når jeg fotograferer tenker jeg ulike vinkler og farger sammen når jeg skal sette dem sammen til et innlegg. Lyset i bildene er viktigst, og fotografere mest på kvelden nå ved sommertiden. Perfekt, når ungene er lagt! Da unngår du det gule lyset som ikke er så fint. Jeg bruker stativ, da blir bildene finest synes jeg. Skal ikke mye bevegelse for at det blir «kornet». Redigere noe inne på mac.
 
 Her var ideen mitt nyeste Becksøndergaard sjerf, så kommer ideen for å style til et skjerf i myke farger som ikke tar bort oppmerksomheten fra skerfet. Her må du se hvor du ønsker fokuset skal være i bilde når du styler. Noen ganger er less is more…men ikke alltid!
 
 
 
 
Her regner det i dag…så perfekt kveld for blogging!
 
Lisette
 
 

Ute lek…

22. juni 2012

Foto

Er en liten tur innom bloggen min, og tok noen bilder i ettermiddag som ble ganske kule. Jeg har jo selv 2 gutter, og det blir ikke akkurat tullskjørt på dem. Men det har flyttet 2 nydelige jenter som går med dem. Og fikk lov og ta noen bilder av dem. Morsomt, da jentene likte godt og være foran kamerea. 


Litt vemodig er det hjemme om dagen, da mann fortsatt er offshore. Han er knapt hjemme føler jeg…men sånn er det. 

Utforsker stadig kameraet med morsomme funksjoner…

Fin HELG til deg!
Hekta på Instagram?  det er jeg…følg meg der på Lisettesperler.

Takk for du titter innom og legger igjen spor…

Lisette