Månedlige arkiver: mai 2015

Nytt treningstøy!

28. mai 2015

prosjektsterk / Run & Relax / Trening / yoga

SONY DSC

SONY DSC

 

Etter jeg har startet med opptrening av ryggen sammen med Maren, trengte jeg også litt mer treningstøy. Det bruker å hjelpe på motivasjonen…. Denne uken har jeg vært veldig dårlig i ryggen, den spiller absolutt ikke på lag med meg. På onsdager går jeg på ryggtime hos Satya yoga, det gjør utrolig godt.

Treningstopper fra Run and relax– lyn rask levering! Treningsklærene deres er desidert de beste på kroppen.

Ha en fin helg!

By Lisette

Favorittmøbel

23. mai 2015

Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Interiør / Tine K / Vårt hus

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

I dag viser jeg detaljebilde oppe i stuen i andre etasje. Her oppe har vi en Tine K sofa i størrelse large. Dette er mitt favoritt møbel nr.1 i huset vårt, vi har en lik sofa nede bare i XL. Sofaen er super komfortabel, og holder seg fint i stoffet. Vi har to små barn, og er et must at tekstilet holder seg fint etter vi har sittet i den. Stoffet i sofaen er 50% lin og 50% bomull.

Kjære lesere, ønsker dere spesielle innlegg her på bloggen? Det kan være oppskrifter, interiør, mote, ulike temaer, redigering av bilder osv. Skriv under kommentarfeltet.

Ha en fin lørdag!

By Lisette

#prosjektsterk hjemme

22. mai 2015

Hverdagsglimt / Levtil 100 / prosjektsterk / Trening / yoga

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Jeg var absolutt villig å hjelpe Maren med noen bilder i yogaposisjoner

SONY DSC

SONY DSC

 

Dagen er fredag, og trening sammen med Maren. I dag var det meldt masse nedbør i Stavanger, og Maren foreslo hjemmetrening hos meg. Perfekt, tenkte jeg! Det er virkelig luksus å få hjem en egen personlig trener. I dag gjorde vi ulike styrkeøvelser for lår, sete, mage og overkropp. Ryggplagene varierer veldig om dagen….jeg kan ha to gode dager, og dagen etter er jeg smertepåvirket. Kiropraktoren sier dette er veldig vanlig med prolapser, derfor veldig viktig med aktivhvile og skotøy.

Vi startet med utøying for de stramme setemusklene, en yogaposisjon som jeg bør gjøre hver dag. Skal få tatt et bilde å legge ut til neste gang- fordi dette SKAL jeg gjøre hver dag. Etterpå stå jeg med hele ryggen inntil veggen for å styrke opp lårene, ca 1 min, med knebøy 90 grader. Jeg har også gjort utfall og dips og vanlige knebøy med yogastropp. Svetten renner ved alle øvelsene, og det gjørt godt. Siden sist treff for en uke siden, har jeg gjort som Maren tipset, godt mine turer i ulendt terreng samt styrkedel.

Som jeg skrev i forrige #prosjektsterk innlegget, så er Maren Sekse gründer, yogalærer og personlig trener. Hun tar små og store oppdrag, samt stressmestring kurs. Bor du i Stavanger? Kontakt henne HER. Jeg får ikke rost nok av henne!

Ha en fin helg kjære lesere.

Namaste

By Lisette

Nytt på beina

18. mai 2015

Egenpleie / Helse / prosjektsterk / Trening / yoga

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Håper du har hadde en fin 17.mai feiring i går, vi feiret dagen hos svigers. Nydelig mat ble fortært, og hyggelig feiring med mine svigers og foreldre. Det er jammen hyggelig at vi kan være sammen på tvers av familier.

 Jeg er i full gang med opptrening av proplapser, etter kiropraktor besøket i dag fikk jeg disse inneskoene av min samboer. Mine nye joggesko er min nye beste venn, og disse skal jeg bruke innendørs. Fikk også sjekket ut hvordan mine gå og løpesteg er, og han kunne tydelig se hvorfor jeg har fått ryggproblemer. «Løpemannen» på Z+ i Stavanger sentrum må være byens flinkeste mann, han har en enorm kunnskap i forhold til fotens og kroppens anatomi. Jeg fikk også mange tips i butikken…visste du at joggeskoene bør være i et kaldt rom, pga at skomaterialet er ferskvare og for å beholde spensten i skoen.

Før kiropraktorbesøket i dag tidlig, brukte jeg opplegget til Maren, og gikk 30 min i ulendt terreng, pluss jeg gjorde noen øvelser for sete, lår og mage. Prosjekt sterk er i gang! Følger du meg?

By Lisette

Forberdelser og blomster

16. mai 2015

Blomster og planter / Foto / Landes nye spire / Lisette

SONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

I morgen er den store dagen for de fleste barn, «barnasdag» som den kalles. Det er nok en dag de fleste kjenner stolthet, jeg minnes personlig at denne dagen var den beste dagen i året. Et par uker i forkant tok min mamma meg med på kosedag i byen, der vi handlet pentøy og nye sko, deretter et restaurent besøk. Jeg husker spesielt en 17.mai det regnet, og jeg måtte ha på meg regntøy. De fine klærene min mamma hadde kjøpt til meg ble pakket bort under regntøyet- det gjorde meg lei det.

Jeg har dessverre ikke fått innført denne «kosedagen» til mine barn enda, men det kommer! Minsten arver bunaden til storebror, og det er første gang han skal ha den på seg.

De vakre blomstene er laget av Tina som jobber på Landes nye spire. Vakre, eller hur?

Da ønsker jeg deg og din familie en riktig fin 17.mai.

By Lisette

Prosjektsterk

15. mai 2015

Levtil 100 / prosjektsterk / Run & Relax / Trening / yoga

SONY DSC

Styrke for mage

Utfall for å styrke opp lår og sete

SONY DSC

SONY DSC

Maren i lotuspose

Perfekt strekk for rygg og overkropp

SONY DSC

 

En annen variant med bein fra hverandre

SONY DSC

For en liten måned siden fikk jeg akutt vondt i ryggen, jeg fikk time hos Stavanger familieklinikk til kiropraktor. De siste årene har ryggproblemene kommet snikende i perioder. Men denne gangen har smertene vedvart, og jeg ble sendt til MR av kiropraktor. Bildene viste 3 prolapser, en større og to mindre. Fikk streng beskjed om å starte med opptrening umiddelbart for å styrke opp kjernemuskelatur og lår/sete. Nå har jeg satt i gang et prosjektsterk, og jeg er klar til å bli frisk fra smerter i ryggen.

Min yogalærer Maren Sekse har nettopp kastet seg uti gründertilværelsen, og jeg var snar med å booke meg timer til opptrening hos henne- for hun er DYKTIG! Maren er behagelig som vesen, og er en stor motivator. Hun har en enorm kompetanse innen faget trening og anatomi, og man lytter nysgjerrig på hva hun har og si. Maren er yogalærer og personlig trener. Hun driver med stressmestringkurs ut til bedrifter, og viser yoga i arbeidstiden til ulike bedrifter.

I dag var min første time, og oppmøtet ble i sørmarka i ulendt terreng. Der gikk vi opp bakker, slik fokuset ble å stramme opp kjernemuskelaturen(stabiliseringsmusklene til kroppen- altså mage, rygg og andre muskler på fremside og bakside av overkroppen). Etter ca 10 min gange, startet vi med knebøy med fokus på å trekke inn navlen, og gjøre dem langsomt. 10 repitisjoner x 3 gjorde vi første.

Andre øvelser jeg gjorde i dag var utfall, gå opp og ned på benk med kneløft, pushups på på benk(chaturangastyle), planke og dips. Jeg vil vise dere mer bilder ved neste innlegg, der jeg også viser hva vi gjør.

Vil du lese bloggen til Maren? Trykk HER. Den er absolutt verdt et titt. Neste innlegg om mitt prosjektsterk kommer i slutten av neste uke.

By Lisette