JEG MERKER EFFEKTEN

18. mars 2017

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / Mat og kos

JEG MERKER EFFEKTEN Sukker er et av de mest brukte ingrediensene verden over, og dessverre representerer det også en av de største helsefarene. Selv om vårt behov for søtt har eksistert i hele menneskets historie, kan inntak av sukker redusere din livskvalitet og være kilden til en rekke helseproblemer. Husk at ikke alle søtstoffer er like. Raffinert hvitt sukker derimot er en type søtning som kan påvirke helsen din alvorlig. Og ja, det er denne type sukker som selges i matbutikker og som finnes i brød, halvfabrikata, kjeks, kaker og mye annen mat vi forbinder med kos. Det har i hvertfall jeg gjort i årevis. Jeg elsker det søte, det går helt tilbake i fra barndommen da mamma alltid disket noe godt til kaffen. Det handler om følelser og minner. Det har godt 3 uker siden jeg spiste godteri sist, jeg er så stolt over meg selv. Hadde aldri trodd jeg skulle overvinne «kosen» i helgene. Jeg vet nå at mye av mine følelser rundt helgekosen er relatert til den mentale biten. Jeg har forbundet sukker kos.

RESULTATER ETTER SUKKERSTOPP: Jeg var hos Malin som driver Lundborgklinikken på fredag for en ny helseanalyse og videre kostoppfølgning. Helsetesten viste at alle mine verdier lå under grønt noe som indikerer innafor normalgrensen. Det er helt vilt hva tre enkle tiltak har gjort for helsen min. Plussen er at jeg også hadde gått ned 1,5 kg på 2 uker. Da har jeg også spist godt og kost meg med et glass vin i helgene. Men ingen sukker. Dere undrer kanskje mer på hva jeg har fått av opplegg hos Lundborgklinikken. Jeg kommer til dele litt mer konkrete ting og mål i et annet innlegg.  Jeg har nemlig 3 mål innen påsken, den ene vet jeg ikke om jeg rekker. Jeg skal uansett oppnå alle målene mine innen sommeren. Målene skal jeg dele med dere om et par ukers tid. 

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *